Juicemaskine

Citruspresser

Der findes flere forskellige slags citruspressere, selvom det næsten kun er den nedestående citruspresser man ser i danske køkkener.

Dansk gammeldags citruspresser i stål Dette er dog bestemt ikke den eneste slags citruspresser der findes på markedet. Der finde nemlig også elektriske citruspressere, og en citruspresser som stammer fra Mexico. Det er dog den traditionelle citruspresser som du kan se her til venstre, som er mest udbredt i Danmark. Den findes også i plastik, i samme version, og så er designerne faktisk også begyndt at kaste sig over citruspresseren.  

Bl.a. har Rosendahl, Livingscandinavia, Borgermann, Catcher, Bagus og Pultio lavet nye og smarte citruspressere, som ikke er helt traditionelle, men som alle sammen tager udgangspunkt, i den citruspresser du ser her til venstre.

Citruspresseren fra Mexico

I min søgning efter at finde den originale/første citruspresser, har jeg fundet frem til en citruspresser fra Mexico. Jeg er ikke helt sikker på at det er den første citruspresser, men det er i hvert fald en af dem. Det er en citruspresser som mest af alt minder om en hvidløgspresser, bare i en lidt større version. Du kan se et eksempel på en Mexicansk citruspresser her:

Citruspresser fra Mexico

Citruspresseren fungerer ved at du først halverer din citrusfrugt (citron eller appelsin), og dernæst placerer den ene halvdel i skålen og presser saften ud. Denne model findes også i en mindre version til bl.a. limefrugter.

Moderne og elektriske citruspressere

Flere af køkkenmaskine producenterne har også fremstillet elektriske citruspressere, som er perfekte når der skal presses mange citrusfrugter. Følgende producenter laver elektriske citruspressere:

Der findes garanteret flere producenter af citruspressere, men ovenstående er dem vi kender til.

Vi arbejder lige pt. på at finde gode citruspresser forhandlere, så du kan finde en oversigt, over hvor du kan købe din næste citruspresser.