Juicemaskine

Juicepresser

Skal du have en juicepresser, ja så er udvalget stort, og informationen på nettet er meget begrænset. Vi er i øjeblikket ved at teste flere forskellige slags juicepressere, og vil her på Juicemaskine.dk løbende skrive om vores interesser. Indtil da, ja så må du læse lidt om hvad en juicepresser er, og hvad den kan bruges. Vi har læst om alle de erfaringer folk har delt om de forskellige juicepressere på internettet, og kogt det ned til et par gode råd i denne artikel.

Hvad er en juicepresser?

En juicepresser er som oftest en elektrisk maskine, som bruges til at presse saften ud af forskellige slags grønsager og frugter. Det kan dog også være en manuel juicepresser, disse er dog ikke særligt udbredte, så dem vil vi ikke snakke om nu. Der findes mange forskellige fabrikanter, som alle producerer juicepressere i forskellige priser og kvalitet. Juicepressere har ikke altid været sårligt populære, og en af hovedårsagerne har været rengøring af maskinerne. At gøre sådan en maskine ren i hånden efter der har været gulerødder, appelsiner, rødbeder og hvad ved jeg i, det er ikke nemt. Firmaerne bag juicepresserne har dog nu fundet ud af, at en juicepresser skal designes til at kunne vaskes i en opvaskemaskine, så oprydningen efter et dejligt glas juice bliver knap så besværligt.

En juicepresser består normalt af:

Hvorfor er juicepressere blevet så populære?

Det er et rigtigt godt spørgsmål, hvor der ikke er et entydigt svar. En del af grunden ligger i, at de fleste danske familier nu har fået opvaskemaskine, og at fabrikanterne har designet maskinerne til at kunne gå der i. Før i tiden blev folk simpelthen trætte af at bruge så meget tid på oprydning efter en juicepresning.

Den anden grund, og måske den vigtigste grund, er at vi danskere er blevet bevidste omkring sundhed. Det er blandt andet pga. sunhedsstyrelsens “6 om dagen”-kampagne, som har opfordret os til at spise 6 stykker frugt eller grønt om dagen. Det er alligevel noget nemmere, at juice et par frugter og nogle grønsager, end at tykke sig igennem dem.

Men det er også så småt begyndt at gå op for folk at frisk juice smager fantastisk! Der findes så mange lækre juice opskrifter, og man kan jo også bare juice det man har til at ligge der hjemme.

Hvilken juicepresser skal jeg vælge?

Vi har som skrevet tidligere, endnu ikke haft mulighed for at teste de forskellige juicepressere selv. Det er der dog heldigvis andre som har, vi har læst det hele og opsummeret et par korte kommentarer til de forskellige juicepressere der er på det danske marked.

Philips HR1861 og Philips HR1865

De to maskiner er dem som får mest ros på internettet. Philips HR1861 koster omkring 1000 kr, og storebroderen Prhilips HR1865 koster en smule mere. Det er nogle stabile juicepressere som klarer opgaven fint, og eftersigende er nemme at rengøre.

Anmeldelse af Philips HR1861 juicepresser

Vil du have endnu mere information, og endda se en juicepresser i aktion, så kan du se denne videoanmeldelse af Philips HR1861 juicer:

Bosch MES 1020

Larmende og lugtende juicepresser, men tilgengæld udvinder den rigtigt meget juice. Bosch MES 1020 er blandt andet blevet testvinder i en af Politikens juicepresser test, da det var den juicepresser som var bedst til at udvinde saft.

Braun MP80

En OK juicepresser, lugter ligesom Bosch MES 1020 når den kommer under pres. Da påfyldningsrøret er meget lille, skal frugt og grøntsager skæres ud i små stykker, hvilket gør at det kan tage længere tid at lave juice end ved de andre juicemaskiner.

Kenwood JE810

Igen en helt OK juicepresser, men med små irreterende ting som f.eks. en kort ledning. Den har en kraftig motor på 850 W, hvilket giver den massere af kraft til at lave dejlig juice.

Tips til at lave dejlig frisk juice

Her er et par hurtige tips til at lave dejlig frisk juice med din juicepresser:

Har du nogle tips eller erfaringer med din juicepresser, du vil dele? Så kontakt os gerne via vores kontaktformular som du finder øverst i menuen.